推广 热搜: gt;  学科学习方法  学习方法  脑力开发  各学科学习方法  学习啦——方法网  学习啦——考试网  记忆力  资讯  高中学习方法 

五年级英语下册期末考试题及答案

   日期:2020-02-13     来源:www.zhixueshuo.com    作者:智学网    浏览:619    评论:0    
核心提示:  小学小学五年级英语如何进行有效的期末复习?其实做一套试题训练就是最好的复习。以下是学习啦我们为你收拾的五年级英语下册

  小学小学五年级英语如何进行有效的期末复习?其实做一套试题训练就是最好的复习。以下是学习啦我们为你收拾的五年级英语下册期末考试题及答案,期望能帮到你。

  五年级英语下册期末考试题

  听力部分

  一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。

   1. A. card B. catch C. cartoon

   2. A. let B. lesson C. listen

   3. A. wash B. watch C. which

   4. A. butterfly B. dragonfly C. firefly

   5. A. white B. write C. bright

   6. A. 6:15 B. 7:15 C. 6:45

   7. A. toothache B. backache C. headache

   8. A. walk carefully B. sit quietly C. sing loudly

   9. A. carry big things B. glow at night C. dance in the flowers

   10. A. touch your knees B. lift up your right leg. C. put your feet together

  二、依据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。

   1. A. Yes, I do. B. Yes, I can. C. Not yet.

   2. A. Yes, Im Tom speaking. B. Yes, speaking. C. Yes, Im Tom.

   3. A. about half past eight. B. At a quarter to seven. C. Theyre seven.

   4. A. I have PE and Chinese. B. We like Maths. C. I dont like Chinese.

   5. A. We often cook food. B. They are watching TV. C. They often do housework.

  三、听录音,完成短文,读三遍。

  1、We are from different countries. Im from . Hes from .

  2、How does Yang Ling her weekends? She often cartoons.

  3、It is . The students are about their weekends.

  4、 your hands on your , please.

  5、I thirsty. I can a glass of water for you.

  笔试部分

  一、 选出画线部分读音不一样的单词。

   1. A often B. those C. over D. photo

   2. A have B. cake C. name D. table

   3. A computer B. usually C. puppet D. student

   4. A please B. breakfast C. sweater D. bread

   5. A scarf B. quarter C. party D. bar

  二、 写出下列词组的英语或汉语。

  1. 集邮 __ ____ 2. 住在中国______________________

  3. 在周二上午 __ ____ 4. 谈论 ____

  5. 忙碌的一天 ____ __ 6. at once ______

  7. different countries __ ____ 8. stay in bed ___

  9. a quarter to twelve __ ____ 10. speak loudly ___

  三、将正确答案的序号填在题前的括号内。

   1. David likes ___________ photos and ___________ flowers.

  A. taking, grows B. taking, growing C. takes, grows

   2. The boy ___________ the Internet every day.

  A. is surfing B. surf C. surfs

   3. ___________ music, please .

  A. Listen B. Listen to C. listen to

   4. I often play football ___________ the weekends.

  A. in B. on C. at

   5. The students are ___________follow the orders.

  A. trying to B. trying C. try to

   6. Do you have ___________ hobbies?

  Yes, I do.

  A. some B. any C. a

   7. The girl can skate, ___________the boy cant.

  A. but B. and C. to

   8. I can play ___________ football . My sister can play ___________ violin.

  A. the; the B. the; / C. / ; the

   9. David goes to school ___________ Monday ___________ Friday by bus.

  A. on; and B. from; to C. for; to

   10. My brother ___________ books now.

  A. reads B. reading C. is reading

  四、从Ⅱ栏中找出能回答Ⅰ栏中问题的选项,并将其序号填入题前的括号内。

  I II

   1. Hello, may I speak to Helen? A. She often draws pictures.

   2. What is she doing there? B. She is singing.

   3. What day is it today? C. Ive got a bad cough.

   4. Whats the matter? D. Its Saturday.

   5. What does Nancy usually do on Sundays? E. Sorry, wrong number.

  五、依据中文完成句子,每空一词。

  1.Helen放学后一般做什么?她一般做家庭作业

  What _ ___ Helen usually do after school? She usually does ___ __ homework.

  2.星期三上午大家上什么课?大家上英语和计算机课程。

  What __ __ do we have __ _Wednesday morning ? We have and Computer Studies.

  3.你母亲有一些喜好吗?是的,她有。她喜爱洗衣服。

  __ __ your mother have any __ __? Yes, she _ ___.

  4.用你的右手触摸你的左脚。

  ________ your right hand _______ your left foot .

  六、用所给单词的适当形式填空。

  1. Its ten past four. The girls ___________ games.

  2. There ___________ two swings and a slide in our school.

  3. Do you like___________ ?

  4. My sister___________ a nice box.

  5. Please show your stamps to___________.

  七、按需要完成下列句子,每空一词。

  1. There is some water in the glass.

  ___________ there ___________ water in the glass ?

  2. I feel ill now.

  ___________ ___________ you feel now?

  3. I like playing chess.

  I ___________ like ___________ chess.

  4. better, hope, I, you, soon, get

  .

  5. are, different, we, from, countries

  .

  八、阅读理解

  

  阅读短文判断正误,正确的写 T,错误的写 F。

  Helen usually gets up very early in the morning. She often goes to school at about half past seven. She has her first lesson at eight o five. She doesnt go home at noon. She has lunch at a quarter to eleven at school. After lunch, she has a rest for half an hour. Then she plays games with her classmates. Classes are over at half past four. Helen goes home with her friends at about five. At six thirty, she has supper with her parents. She goes to bed at half past nine. Thats Helens day.

   1. Helen usually gets up late in the morning.

   2. The first lesson begins at about half past seven.

   3. Helen doesnt have lunch at home.

   4. Helen goes home with her classmates at about four.

   5. Helen goes to bed at nine thirty.

  

  阅读短文并选择正确答案。

  My name is Yang Ling. Im a student in a primary school here. I have four lessons in the morning and three lessons in the afternoon. I have Chinese, Maths, Art, Science, Social Science and Computer Studies. I like Maths and Art. But my friend Lily doesnt. She likes Art and Computer Studies. Many students in our school like Art very much. They like drawing pictures. Some students like sport. They usually play football and basketball after school. On Saturdays and Sundays, I usually do housework. Sometimes I make model cars with my classmates.

   1. How many lessons does Yang Ling have a day?

  A. Four. B. Six. C. Seven.

   2. Who is Lily?

  A. Yang Lings friend. B. Yang Lings sister. C. Sorry, I dont know.

   3. What subjects does Lily like?

  A. Art and Maths. B. Art and Computer Studies. C. Art and Social Science.

   4. What do some students usually do after school?

  A. Play football and baseball. B. Play basketball and football. C. Play football and volleyball.

   5. What does Yang Ling usually do at the weekends?

  A. Draw pictures.

  B. Do housework and make model cars.

  C. Do homework and make model planes.

  2010年《牛津小学习英语5B》期末检测题

  听力文字稿及参考答案

  听力文字稿

  一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。

  1. I catch insects at the weekends.

  2. Listen! The girls are singing.

  3. I often wash clothes in the evening.

  4. Theres a dragonfly on the wall.

  5. The man in white is Toms father.

  6. Its a quarter past six.

  7. Jim has got a headache.

  8. Please sit quietly and listen to me.

  9. Fireflies can glow at night.

  10. Stand in a line. And put your feet together.

  二、依据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。

  1. Are you ready for class?

  2. May I speak to Tom?

  3. What time is it?

  4. What subject do you like?

  5. How do your parents spend their weekends?

  三、听录音,完成短文,读三遍。

  1、We are from different countries. Im from China. Hes from Japan.

  2、How does Yang Ling spend her weekends? She often watches cartoons.

  3、It is Monday. The students are talking about their weekends.

  4、Put your hands on your head, please.

  5、I feel thirsty. I can get a glass of water for you.

  五年级英语下册期末考答案

  听力部分

  一、听录音,选出你所听到的单词或词组,读两遍。

  1.B 2.C 3.A 4.B 5.A 6.A 7.C 8.B 9.B 10.C

  二、听录音,给下列图画标上正确的序号,读两遍。

  5 1 2 4 3

  三、依据你所听到的问句,选出正确答句,读两遍。

  1.C 2.B 3.A 4.B 5.C

  四、依据你所听到的对话及问题,选择正确的答案,读两遍。

  1.C 2.B 3.B 4.C 5.A

  五、听录音,完成短文,读三遍。

  French; lives; ships; listening; him

  笔试部分

  一、写出下列词组的英语或汉语。

  1. collect stamps 2. learnfrom 3. on Tuesday morning 4.talk about 5.write an e-mail to me

  6. 立刻 7. 相同的喜好 8. 呆在床上 9. 11:45 10.大声地说

  二、将正确答案的序号填在题前的括号内。

  1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.A 7.B 8.A 9.C 10.C 11.B 12.C 13.B 14.C 15.A

  三、从Ⅱ栏中找出能回答Ⅰ栏中问题的选项,并将其序号填入题前的括号内。

  1.E 2.B 3.D 4.C 5.A

  四、看图完成对话,每空一词。

  1.Where; America; speak; English 2.does; spend; his; takes; about; do

  五、用所给词的适当形式填空。

  1. to water 2.are playing 3.are 4. cards 5.skating 6. watch 7.has 8.Nancys 9.her 10.go

  六、按需要完成下列句子,每空一词。

  1.Is; any 2.How; do 3.What; does 4.dont; playing 5.time; for

  七、阅读短文并判断正误,正确的写 T,错误的写 F。

  1.F 2.F 3.T 4.F 5.T

  八、阅读短文并选择正确答案。

  1.C 2.A 3.B 5.B 5. B

 
打赏
 
更多>大智教育相关文章
0相关评论

推荐图文
推荐大智教育
点击排行
网站首页  |  关于我们  |  联系方式  |  使用协议  |  版权隐私  |  网站地图  |  排名推广  |  广告服务  |  积分换礼  |  网站留言  |  RSS订阅  |  违规举报
智学网-大智教育,好的学习方法与技巧指导,我要自学网站